vrijdag 18 juli 2014

Camera in mijn tuin, wensen, dagtekst van vandaag, woorden van inspiratie en een dagelijkse gedachten

Onderstaande dagtekst is voor mij heel duidelijk omdat ik zelf vaak over dit onderwerp schrijf. Maar heel soms heb je zelf ook die neiging, vooral als iemand je kwaad heeft gedaan.

Afgelopen dagen ontdekte ik dat terwijl ik was fietsen, er iemand in mijn tuin is geweest en daar iets heeft weggepakt. Het ging om één ding, daardoor weet ik dus heel duidelijk wie de dader is. Schiet ik er wat mee op om beschuldigingen te uiten? Nee, duidelijk niet. Het zou in alle toonaarden ontkend worden. Het enige wat ik doe is lachen en denken; "wat ben je toch klein". Voor de zoveelste keer laat je in je leven zien hoe klein. 

Beschuldig ik dan iemand? Geen idee. Ik doe er verder niets mee, lach er om en ga verder met mijn leven. De hond van de buurman had niet aangeslagen, terwijl deze dat bij elke onbekende persoon, die achterlangs over het paadje loopt, heel duidelijk wel doet. Een hond kent de geluiden van de mensen om hem heen. En deze persoon was hier heel bekend. Het enige wat ik kan doen is deze persoon heel veel liefde en goeds in het leven toe te wensen en hopen dat die persoon ooit op een dag zichzelf zal vinden en zien wat er allemaal verkeerd is gegaan in het leven. Dat eigen verantwoordelijkheid nemen dit alleen op kan lossen. Waarom zou ik iemand die mij probeert te kwetsen, terug willen pakken. Daar word ik alleen maar slechter van. Gelukkig heb ik humor genoeg om hierom te lachen.

Het weerhoudt me niet vanaf nu via een vriend camera's te plaatsen voor en achter. Is veiliger, zeker als ik weg ben. Er is bij ons in het buurtje grote sociale controle. Mijn kleinzoon trekt in mijn huis en iedereen om me heen is ingelicht. De politie is gewaarschuwd, controleert extra mijn huis, dus veiliger kan het niet zijn. Alles is geregeld. Nog maar 18 dagen voor vertrek. De spullen liggen klaar om ingepakt te worden. De twee tasjes voor aan het voorwiel zijn gisteren binnen gekomen en de cameratas die aan het stuur hangt is nu bij de schoenmaker. Deze maakt er van doorzichtig plastic een kaartvak op, zodat ik daar de routeboekjes in kan schuiven. May Quadvlieg, die de route drie jaar geleden heeft gereden is gisteren nog hier geweest om mij het eerste stuk weg naar Bonn uit te leggen. Italiaanse woordenboekjes te brengen en Google Earth te installeren op de computer. Alles is voorhanden om deze tocht tot een mooie bijzondere tocht te maken. Heb ik nog meer wensen? Ach kleine wensen blijven er altijd wel staan. Zou ook jammer zijn als je geen wensen meer had. Ik denk dat je of heel tevreden of heel arm bent. Beiden zijn mogelijk. Arm ben je als je alles al hebt en niets te wensen over blijft. Misschien is het dan tijd om eens naar Santiago of Rome te fietsen, een goed idee?

Vandaag maar klein stuk, 20 km, gefietst. De zon brandde op mijn hoofd, een pet was te warm. Geen probleem. rustig aan doen, alleen wat boodschappen doen. Naar Stassar, een campingzaak in Hoensbroek, om nog wat kleine aanvullingen te halen en naar de fietsenmaker omdat mijn motor van de fiets een raar geluid maakt. Vorig jaar heb ik een nieuwe gehad. Nu blijkt er alweer een lager kapot en krijg ik gratis volgende week een nieuwe er op gezet. Het is een dag om rust te houden en weinig te doen, al zullen zulke dagen onderweg ook komen. Dan kan ik geen rust houden, want dat kan dagen duren. Vroeg opstaan en vertrekken is het motto en zo zal het morgenvroeg ook zijn als ik nog een beetje wil trainen. Ik wens u een nacht met mooie dromen toen en probeer er morgen dan één waar te maken. Maus

Dagtekst van vrijdag 18 juli 2014
"Mensen worden zo in beslag genomen door hun belangen, hun persoonlijke zorgen, dat ze zich niet spontaan inleven in de situatie van mensen uit hun omgeving of die ze tegenkomen.
Daardoor ontstaan zoveel valse oordelen, zoveel onrecht en wreedheid. Probeer dus wat omzichtiger te werk te gaan. Als je je wilt uitspreken over iemand, vraag jezelf af, wat je over zijn situatie weet. Alvorens je kritiek uit over deze persoon, hem beschuldigt, probeer je tenminste enkele minuten in zijn plaats te stellen: op dat moment realiseer je je misschien dat, als jij in zijn schoenen stond, je het er misschien tien keer slechter vanaf zou brengen. Denk je niet dat dit onderwerp het overwegen waard is? Doe deze oefening vooral met mensen die je slecht kunt verdragen en waar je je oordeel al over klaar hebt. Langzamerhand groeit er begrip
voor hun gedrag, krijg je meer belangstelling voor hen en begin je een zekere vorm van sympathie te koesteren. Zo verwerf je kwaliteiten zoals onderscheidingsvermogen, geduld,
edelmoedigheid, waarvan zij zeker zullen profiteren, maar in de eerste plaats jijzelf."
Omraam Mikhaël Aïvanhov

Woorden van Inspiratie - Dag 109
"  Wat doorzien dient te worden,
is dat er iets te 'halen' valt in het leven;
Dat er geluk is, ergens anders dan Nu.
Dat er vrede is, ergens anders dan Nu.
Dat er liefde is, ergens anders dan Nu.
Dat er eenheid is, ergens anders dan Nu.

Hoe zou je deze dingen ergens anders kunnen vinden dan Nu?
Er is alleen maar Nu.
Er is niets anders."
Nin Sheng

Een dagelijkse gedachte:
Datgene wat wij niet onder ogen zien in onszelf,
zullen we tegenkomen in de vorm van het lot.
Carl Jung  (Ingestuurd door:  Hans van Beest, Leiden NL)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten