zaterdag 16 november 2013

De Sara boekjes en de Wet van Aantrekking, wat is hier de waarheid in?


Vaak vraag ik mij af wat is waarheid? Mijn waarheid hoeft niet altijd de uwe te zijn. Het is maar vanuit welke hoek je het bekijkt. Wanneer een ongeluk is gebeurt en er zijn tien getuigen, dan hebben ze allemaal hun eigen waarheid, gezien vanuit hun positie en ooghoek. Die waarheid komt ook voor in tientallen boekjes over hoe je je leven beter kunt maken. Die waarheden hielpen voor de schrijfster zelfs heel goed. Ging ik het zelf proberen, zoals ik zo veel en vaak ik kon ook deed, dan werkte het een paar dagen, maar vloeide ook weer weg. omdat het zelden iets opleverde of niet vol te houden was. Het was te ingewikkeld of te moeilijk.

Sinds ik begonnen ben aan Sara en haar gevederde vriend, begonnen dingen langzaam op zijn plaats te vallen. Sara en Seth maakte het nog duidelijker. Ik ben ze nu zelfs voor de tweede keer aan het lezen. Om dát nog eens op te pakken wat ik de eerste keer niet goed heb begrepen of weer was vergeten. Ze zijn ook leuk om te lezen, zodat het helemaal niet erg is om ze een tweede te lezen. Misschien komt er nog een derde keer, wie weet. Ik schaam me er niet voor dat ik niet alles de eerste keer begrijp. De Wet van Aantrekking begreep ik in het eerste boekje een beetje. In het tweede deel werd het nog eens extra duidelijk. Het waarderen van alles en iedereen om je heen, geweldig. Ik schreef een hele waslijst wat en wie ik allemaal waardeerde. Mijn drie kinderen bijvoorbeeld. Hoe zij in het leven staan en vechten voor hun bestaan. Ik waardeer zelfs hun mening over mij en over andere zaken die ik anders zie en waar ik anders over denk. Zelfs mijn ex heb ik waardering kunnen geven. Niet zozeer om wie hij uiterlijk is, maar om zijn mooie ziel die hij diep van binnen heeft verstopt. Misschien dat de dag ooit komt dat die mooie ziel ook van hemzelf naar buiten mag treden.

Ik waardeer het dat ik de laatste tijd zoveel leuke kennissen en vrienden erbij heb gekregen. Waardeer mijn engelen en gidsen, die mij dagelijks helpen in het leven met allerlei zaken. Vroeger ging ik vaker aan hun woorden of beelden voorbij, nu allang niet meer. Zij hebben altijd gelijk bleek achteraf, wanneer ik weer eens eigenwijs was. Afijn de waslijst van waardering is te lang om op te noemen. Kent u de boekjes nog niet? Ga ze beslist lezen. Ze zijn geschreven voor kinderen en volwassenen van 8 tot 80 jaar. Kosten 13.95 per stuk, maar leveren goud op in je leven. Van veel boeken die over positiviteit waren geschreven begreep ik niets of nauwelijks hoe het werkte. Echter doordat deze twee boekjes ook voor kinderen zijn bestemd, wordt het veel duidelijker.

Een heel mens is iemand die zowel met God heeft gewandeld als met de duivel heeft geworsteld. Carl Jung Ontvangen van de Dagelijkse gedachte van vandaag
De omraam heeft het ook over de waarheid van al die geschreven boekjes. Dat die waarheden op een dag terugkomen in je bewustzijn. Toch heeft dat bij mij niet goed genoeg gewerkt. Ik kon het nog steeds niet vinden in het leven. Ergens in mijn achterhoofd zat tot nu toe altijd een stemmetje dat ik liever 'naar huis' wilde. Liever wilde 'hemelen'.  Het is een worsteling van jaren en jaren geweest, al vanaf mijn jeugd. Was dat de stem van de duivel waar Carl Jung het over heeft? Misschien wel, al geloof ik wel in het slechte deel van de mens maar of ik dat de duivel wil noemen? Hier op aarde wilde ik zeker niet meer zijn. Zelfs al wist ik dat het geen zin had om er tussenuit te piepen. Ik moest dan toch weer terug om mijn leven af te maken. Inmiddels had ik de laatste jaren ook geen moed meer om het te doen. Tot een half jaar geleden bleef de gedachte wel als een rode draad door mijn leven lopen en remde mij in veel dingen.


Na de TM cursus en de boekjes van Sara merk ik dat de behoefte om te hemelen totaal niet meer aanwezig is. Ik wil die 'Wet van Aantrekking' ontdekken en ondergaan. Want een ieder die dit verhaal en de beide boekjes gaat lezen werkt al mee tot een betere wereld om hem of haar persoonlijk heen. Maar ook de grotere wereld deelt een stuk hier in mee en zend het goede verder zonder te beseffen hoe het werkt. Wanneer dit de waarheid is die beide Sara boekjes uitdragen dan hoop ik dat u allen die dit lezen, er heel veel geluk en wijsheid in vinden. Maar vooral een beter leven, dat bij mij al sinds een week is begonnen.

De Transcendente Meditatie werkt bij mij 's morgens rond zes uur perfect. Eenvoudig en makkelijk. Zit in korte tijd in diepe meditatie. Het voelt heel licht in mijn hoofd, alsof ik zweef, terwijl ik toch bewust ben van alles om me heen. De avonden vind ik moeilijker. Het beste is ergens rond zes uur in de avond, zodat je weer nieuwe energie opdoet. Echter na de ochtend meditatie, ga ik liggen en val weer in slaap om ergens tussen negen en half elf wakker te worden. Fris als een hoentje en vol energie. Zie overal wel een verhaal in en zou blijven schrijven als ik mij niet op betrapte dat ik ook buitenlucht nodig heb. Mijn camera heb ik nauwelijks aangeraakt de laatste weken. Komt ook nog door de vermoeidheid van de ziekte van Lyme. Vandaar die lange slaapuren. Ja...., die avondmeditatie. Weet nog steeds niet hoe en op welke uren die nu voor mij geschikt is. Doe ik het rond vier uur, dan moet ik even gaan liggen, omdat mijn lijf dat nodig heeft. Aangezien ik niet gewend ben om overdag te liggen, kost dit veel moeite. Rond zes uur werkt niet, heb aan mezelf beloofd om beter voor mezelf te zorgen en twee of drie keer per week warm eten te koken, iets waar ik een gruwelijke hekel aan heb. Vandaar dat ik bijna zeventien jaar lang brood eet en hooguit 1x per maand kookte in die jaren. Dan gelijk een heleboel, zodat ik voor een paar dagen eten in de vriezer heb. Bij ons is in het centrum het Luciushof. Ik wist al jaren dat je daar voor € 7 een drie gangen maaltijd kon krijgen. Heb het gisteravond voor het eerst geprobeerd en het was heerlijk. Dat is natuurlijk ook voor jezelf zorgen. Aanstaande woensdag hebben ze weer een heerlijk gerecht op de menukaart staan, waar ik van ga genieten. Dat is toch ook voor jezelf zorgen, of niet? Vlak voor het slapen gaan mediteren is juist niet de bedoeling, is mij geleerd. Dit werkt wel het beste voor mij, omdat ik dan gelijk weer in slaap val. Afijn ik zal de juiste vorm nog wel vinden. Alle nieuwe dingen in het leven moeten hun juiste plek vinden en krijgen.

Mediteren, ik heb het nog nooit zo leuk gevonden. Daardoor is het ook niet moeilijk om vol te houden. Er komen en gaan gedachten die me de ene keer veel bieden, de andere keer dingen loslaten. Jeetje morgen is het al een week geleden dat ik met de boekjes van Sara en de TM  tegelijk ben begonnen en wat zijn er al mooie dingen door ontstaan. Nieuwe energie, vergeving hier en daar. De Wet van Aantrekking geleerd van Salomon de uil. Het mooie en vredige  gevoel van binnen en al die nieuwe verhalen die bij me binnen stromen. Ik ben een gelukkig mens. Dat is iets wat ik nu met zekerheid kan zeggen. Die met beide benen op de grond staat en zelfs hier op aarde wil blijven. Daarom is het nu tijd voor de gewone, alledaagse dingen, zoals boodschappen doen. De was in de machine stoppen. Poesjes en vogeltjes eten geven en eens te wandelen. Iets wat al dagen niet is voorgekomen. En, oh jeetje, zie net dat ik naar de opening van een fototentoonstelling moet in Maastricht. Dat wordt nog haastwerk, iets wat ik niet meer wil doen. Dus jammer dan. Lekker alleen maar doen waar ik behoefte aan heb. Rust. Dus ook even geen boodschappen doen, morgen weer een dag. Ik wens u een mooie en liefdevolle dag. Maus

Dagtekst van zaterdag 16 november 2013.
"Ook al ben je ze vergeten, toch zullen alle woorden van waarheid die je hebt gelezen of gehoord op een dag in je bewustzijn terugkomen. Want deze woorden die een kracht in zich dragen, de kracht die het licht ze geeft, hebben zich zonder dat je het weet in je gegrift, in je onderbewustzijn, waar zij hun weg gaan, en vroeg of laat, juist wanneer je dat het minst verwacht, naar aanleiding van een ontmoeting, van een gebeurtenis, kun je er niet aan ontsnappen. Je zult zeggen: ‘Maar dat betekent dat de waarheid ons nooit met rust laat!’ Dat hangt af van wat jij rust noemt. Wanneer je onder rust verstaat de mogelijkheid om zonder onderscheid de vrije loop te geven aan je gedachten, je gevoelens, je verlangens en je grillen, dan moet je ook niet verbaasd zijn dat enkele waarheden die je hebt gehoord bij een wijze, een Ingewijde, je komen waarschuwen dat je bezig bent te verdwalen. En die waarheden gaan je een beetje prikken, je bijten, aan je haren trekken. Zij zullen je niet met rust laten, dat is een feit. Maar wanneer je ze hebt aanvaard en wanneer je de goede richting hebt gekozen, wat een vrede zul je dan smaken!"    Omraam Mikhaël Aïvanhov

Onderstaand bericht kreeg ik vandaag als cadeautje toegestuurd, op het moment dat ik dit verhaal wilde plaatsen. Dit geldt niet alleen voor mij, maar voor u allen om me heen, die kiezen voor een beter leven.
 
Maus
speciaal voor jou
Dit wil ik je gewoon even vertellen
Had er eigenlijk even nood aan om je dit te zeggen
Moeilijke tijden blijven niet bestaan, moeilijke mensen wel.
Een mooi uiterlijk wordt gevangen door het oog.
Maar een goede persoonlijkheid, vang je met het hart.

                   Jij wordt gezegend met allebei!

Dank je wel voor je lief antwoord. Geniet van je weekend, Maus
Leentje

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten