donderdag 1 januari 2015

De eerste dag in het nieuwe jaar, een dag van voornemens en afrekening en de dagtekst van vandaag

Mag ik u allen in de eerste plaats een geweldig, gezond en liefdevol 2015 toewensen, waarin bijna al uw wensen worden vervult. Waarom bijna? Als er een paar vervult worden  is dat al geweldig. Wanneer al je wensen worden vervult is dat het ultieme van jouw verwachtingen. Plant dus alle zaadjes. Positief het nieuwe jaar ingaan helpt beslist hierbij. Geef de zaadjes dagelijks water. Want elke plant gaat dood wanneer ze geen water en voedsel krijgt. Dit geldt zeker voor de Liefde. Liefde voor elkaar moet elke dag versterkt worden door een omhelzing, een aai over je bol, een lief woord of gebaar. Ben je alleen, doe het bij jezelf. Zeg hoe mooi, waardevol en goed je bent. Wees niet afhankelijk van wat je partner of een ander zegt of doet. Weet dat jij altijd en eeuwig de belangrijkste persoon bent, die het waard is om voor gezorgd te worden. En niemand anders kan die liefde zo goed geven als jij dat aan jezelf kunt geven.  

Mijn voornemens? Eerlijk gezegd heb ik die niet echt gemaakt dit jaar, omdat altijd weer blijkt dat je het niet volhoudt of niet waar maakt. Roken doe ik al 17 jaar niet meer. Drinken? Dat doe ik misschien 4x per jaar  en dan nog als een gezelligheidsglaasje. Dan moet een wijntje ook nog mierzoet zijn. Is het zuur, verkracht ik de wijn door er zoetjes in te gooien. Een echte wijnkenner zal er van gruwen. Daarom laat ik het ook maar. Ik vind alcohol  gewoon niet echt lekker.  

Toch is er één voornemen dat ik wil proberen vol te houden. De meditatieoefening van Transcendente Meditatie. Tot nu toe heb ik er nog steeds moeite mee. Ben er zo krampachtig mee bezig geweest dat ik het maar heb gelaten. Totdat ik afgelopen week maar weer heb gebeld voor een gratis check. Het haalde de kramachtige houding weg. Prima toch, zul je denken. Maar ja de tijd ervoor nemen is een ander iets. Er gebeurd altijd wel iets waarvoor het excuus geldt: 'geen tijd'. Kletskoek natuurlijk. Maar goed, daar is het nieuwe jaar voor, met alle goede voornemens. 

Natuurlijk was er ook afgelopen jaar de hoop om nu eens iemand te ontmoeten. Het was me zelfs van drie kanten voorspeld. Maar niets gebeurde op dit vlak, tot ik 30 december door iemand werd gebeld. Hij had over mij gelezen. Het werd een telefoontje van ruim tweeënhalf uur en wordt herhaald. Hoe hij er uit ziet? Geen idee, dus stel ik me er nog niets van voor. Het houdt de spanning er in. 

Afscheid nemen van het oude jaar was niet moeilijk. Er gebeurden veel positieve dingen, zoals de fietsreis naar Rome. Ik nam tijdens die reis afscheid van het verleden en keek opgewekt naar de toekomst. Dat die twee keer in het ziekenhuis zou eindigen was niet erg, ook dat hoort alweer bij het verleden.  

Een nieuw jaar met nieuwe wensen en voornemens. En, zoals de omraam zegt, profileer ze positief. Leg de zaadjes in hart en ziel, vol vertrouwen zodat ze ontkiemen en groeien. Een nieuw jaar met nieuwe kansen en wie weet wat allemaal gebeurd. De nieuwe kansen die wij waar willen maken, zaaien we vandaag en hebben meer kans op ontwikkeling dan welke loterij ook. Het zit in onszelf wie en wat we willen zijn. Dat is het beste voornemen aller tijden. Weet wie en wat je bent. Wat je waard bent en houden van jezelf. Pas dan kun je ook ten volle van de ander om je heen houden.

Mocht je afgelopen jaar vleugellam geraakt zijn, neem je dan nu één ding zeker voor. Vandaag sla ik mijn nieuwe vleugels uit en vlieg. Mocht je in 2015 ooit een slechte dag krijgen, blijf er een uurtje in hangen, kijk er naar en geef daarna jezelf een schop onder je billen en sta op. Lees je goede voornemens die je vandaag hebt gemaakt en weet dat het zaadje weer verder groeit.

Ik wens u allen het mooiste jaar ooit.
 

Dagtekst van donderdag 1 januari 2015

"Vandaag begint een nieuw jaar en omdat de eerste twaalf dagen van een jaar in verbinding staan met de komende twaalf maanden, doe je best om deze zo goed mogelijk te beleven, om aan heel het jaar een stevige basis te geven. Bedenk dat geen enkele van je gedachten, geen enkele van je gevoelens, van je verlangens, zonder gevolgen blijft:  zij zijn als zaden, die je in de aarde van je ziel zaait en deze zaden zullen kiemen. Het is de bestemming van de aarde om de groei van de zaden te bevorderen. Wanneer zij eenmaal gezaaid zijn, worden ze door de aarde gevoed, en het water, de lucht en het zonlicht dragen ook bij tot hun ontwikkeling. Maar let op: wie door onachtzaamheid of slechte wil brandnetels of distels zaait in zijn innerlijke aarde, hoeft niet te  verwachten dat er graan zal groeien.
Op deze eerste dag van het jaar kunnen de zaden die je plant ook woorden zijn zoals 'blijdschap', 'licht', 'vrede', 'liefde, 'hoop'…  Doordring je goed van hun betekenis en zaai deze in de diepten van je ziel. Zorg goed voor hen en je zult voelen hoe deze woorden geleidelijk aan een heel werk van ontkieming in jou zullen realiseren. Zo zul je heel het jaar lang kunnen leven tussen vruchtbare velden en bloementuinen."
Omraam Mikhaël Aïvanhov

Geen opmerkingen:

Een reactie posten