donderdag 25 december 2014

Kerstmis en wereldvrede door Liefde voor elkaar


Dagen van liefde en vrede. Over de hele wereld zou dit voelbaar moeten zijn. Maar is het dat ook? Nee, ben ik bang. Zelfs als men in de kerstnacht vrede zou houden, wat is dan één nacht. Nog geen uur later neemt men zonder na te denken de geweren weer in handen om te moorden. Zogenaamd uit naam van God en/of Allah. In wie of wat je ook geloofd, het maakt niet uit, maar mijn hart en ziel zeggen dat niemand het recht heeft een ander te doden. Te mishandelen of pijn te doen. Wanneer leren we dat alleen LIEFDE vrede kan geven. Wanneer leren we dat dood en verderf alleen maar uit lust geldzucht en macht bestaat. God, Allah of waar u ook in geloofd, willen alleen maar vrede en liefde, geen moord en doodslag. Het is maar een kleine boodschap die ik over kan brengen, maar mijn enige wens deze dagen is dat ieder mens op de wereld vrede en liefde in zijn of haar hart mag vinden. Beseft dat alleen die liefde voor elkaar wereldvrede kunnen brengen. Maus

 

Dagtekst van donderdag 25 december 2014

"Elk jaar vieren de christenen op 25 december om middernacht de geboorte van Jezus. Het is Kerstmis. Er bestaat geen enkel bewijs dat Jezus op 25 december geboren zou zijn, of in de winter, en men is zelfs niet helemaal zeker van het jaar… Maar net zoals bij Pasen, geeft de plaats van Kerstmis op de kalender aan dat dit feest symbolisch moet worden geïnterpreteerd.
De winter is het seizoen waar, in de zaden in de grond, een langdurige arbeid van ontkiemen plaatsvindt, die uiteindelijk zal uitmonden in het ontluiken van een veelvoud aan nieuw leven. Hetzelfde werk vindt plaats in de psyche van ieder mens: in die duistere aarde van zijn lagere natuur moet het zaad van het hoger Zelf, de Christus,beginnen te ontkiemen. Juist deze gebeurtenis wordt door de christenen gevierd met Kerstmis: om middernacht, op het moment van de grootste duisternis heeft een geboorte plaats. Daarom is Kerstmis, ondanks de kou en de duisternis, ook het feest van het licht. Sommigen zullen zeggen dat ze geen christenen zijn en dat ze met de geboorte van Christus niets te maken hebben. Welnu, als ze dat liever hebben, kunnen ze het anders benoemen: wat voor godsdienst ze ook mogen hebben en zelfs als ze die niet hebben, zijn alle mensen naar het evenbeeld van God geschapen en dit beeld ligt in hen als een kiem waar zij naar dienen te zoeken om deze te doen ontluiken."
Omraam Mikhaël Aïvanhov

 

Duizenden kaarsen kunnen met één kaars
worden aangestoken.
De kaars zal er niet korter door gaan branden.
Ook geluk wordt niet minder als je het met anderen deelt.
Boeddha  (Ingestuurd door:  Elrie Jobse, Barendrecht NL)
 

Woorden van Inspiratie - Dag 269
"  Technieken genezen niet,
liefde geneest."
Sandra Ingerman

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten