vrijdag 1 januari 2016

Mijn wens voor ieder van u die dit leest in 2016



Allereerst wil ik u allen een gelukkig, gezond en liefdevol 2016 wensen. Een jaar vol liefde, rijkdom en geluk. Een jaar waarin dromen worden waargemaakt, zorgen verdwijnen en verdriet een plaatsje krijgt. Ruimte maakt voor vreugde en een lach. Uit eigen ondervinding weet ik dat het niet altijd eenvoudig is om uit een bepaald patroon te stappen om je gelukkig te voelen. Maar uit ervaring en door het maken van keuzes weet ik ook dat je iedere dag, elk uur, elke seconde een knop in je hoofd om kunt draaien, waardoor je leven veranderd van negatief naar positief. Je bent nooit te oud om te leren en te veranderen.
 

Over 5 weken word ik 74. Sinds mijn fietstocht naar Rome, die ik als vrouw in mijn eentje deed, heb ik geleerd dat ik alles alleen kan. Ook gelukkig kan zijn met mezelf. Je mag je best af en toe eens alleen voelen, maar nee, ik voel me nooit meer eenzaam. Dat is wat ik ook voor u wens. Gelukkig zijn met jezelf, dat is de grootste rijkdom die ik u kan toewensen. En mocht er toch op een dag iemand uw leven binnenstappen, dan is dat alleen een aanvulling van uw eigen rijkdom.


Soms kun je ook in een relatie diep eenzaam zijn. Ook hier is het een kwestie van keuzes maken en kijken waar nog wel dat stukje geluk voor jezelf uit te halen is. Een goed gesprek, duidelijkheid naar elkaar, terugkijken hoe het eens is begonnen en vooral eerlijkheid naar jezelf. Wat kan ik doen om het beter te maken voor mezelf en de ander.  Wie weet hoeveel geluk u dit gaat brengen door naar het eigen aandeel te kijken. Ik heb het allemaal durven doen. Gezien hoeveel goed ik deed in mijn leven, maar ook hoeveel dingen ik anders had kunnen doen. Dat was mijn grootste kracht om mijn leven te veranderen, geen slachtoffer meer te zijn, maar sterke en krachtige keuzes maken voor geluk en geestelijke rijkdom


Wanneer ik dat op 73 jarige leeftijd nog kan leren, kan ieder mens zo'n verandering ondergaan en daar hoef je beslist niet zo'n zware prestatie voor te leveren zoals ik heb gedaan. Het is een kwestie van willen veranderen tot een gelukkig mens, zonder nog 1 seconde slachtoffer te willen zijn. Men zegt dat ouderen hun karakter niet meer kunnen veranderen, vastgeroest zitten in hun patronen. Toch ben ik het beste bewijs dat het wel kan. Ik ben nog steeds alleen zonder eenzaam te zijn. Aan mijn zijde voelde en voel ik regelmatig de kracht van God, Jezus en de engelen. Ik geloof beslist niet in het instituut van de kerk, maar wel in de kracht van "Hierboven", die van mij een beter mens maakten. Samen met mij dat gevecht aan gingen en wonnen.

En dat is wat ik ieder toewens voor 2016.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten