vrijdag 2 oktober 2015

Filmopnamen en het afschuifsysteem van de NS

Gistermorgen in een kleine sprekende rol meegewerkt aan de opnames van een filmpje over wasberen die over de grenzen zouden trekken. Heel gezellig. Moest om zes uur op, maar versliep me, omdat ik de wekker op zeven uur had gezet. Had een slechte nacht achter de rug. Werd vermoeider wakker dan de bedoeling was.  

Het was een uur rijden. Wilde onderweg nog tanken in België en tevens de tank met petroleum vullen, speciaal voor de zibro kachel. Helaas maakt onze regering het zo gek dat wij hier voor 20 liter 53 euro betalen, terwijl ik in Maaseik dezelfde 20 liter koop voor 13.50 euro. Ach ja, verschil moet er zijn natuurlijk. Waarom alleen in Maaseik en niet in Maasmechelen? Het moet speciaal C-olie zijn. De B olie is niet geschikt voor zibrokachels. Dus goed opletten, mocht ik u op een idee hebben gebracht. Het verschil is te groot om hier niet van te profiteren. Bijna 40 euro verdienen op een tankje petroleum is de moeite waard om even voor om te rijden. 

Op de set was het een klein gezelschap. We reden naar bos en heidegebied. Stoelen waren er niet, maar omdat ik goed voor mezelf heb leren zorgen, ligt er altijd een stoel in mijn auto. Omdat ik de oudste was, eigenlijk in scene 6 voorkwam, werd rekening met de leeftijd gehouden en was ik al tijdens de tweede opname aan de beurt, waardoor ik vroeg klaar was. Daarna nog 210 km. rijden. Ik was zo slecht uitgerust en moe, dat ik onderweg wel drie keer moest stoppen om even een frisse neus te halen. Mijn ogen dreigden dicht te vallen. Een van de weinige nadelige dingen van het alleen en wat ouder zijn. Je wordt wat sneller moe, helaas, terwijl de geest nog zoveel wil doen. Het rijden van lange afstanden is soms veel vermoeiender dan ik wil toegeven. Helaas er is nog geen privé chauffeur beschikbaar en ach, ik rij nog heel graag hoor.
 
Vanmorgen even het nieuws aangezet. Liep alweer een paar dagen achter. Tot grote ergernis weer eens een afschuifsysteem van de NS. De nieuwe treinen zijn er nog niet, de oude halen we gewoon maar uit de roulatie, dus wentelen we de verantwoording maar op de scholen die hun lesuren maar aan gaan moeten passen zodat er meer zitplaatsen worden vrijgehouden. Wanneer neemt de NS nu eens de verantwoording voor hun eigen misstanden het zijn er veel te veel. Je maakt mij niet wijs dat die oude treinen ineens niet nog een jaar langer kunnen rijden. Maar dat zal wel teveel onderhoud kosten, vermoed ik. Dus schuiven we het toch voor de zoveelste keer weer op de nek van de reiziger of in dit geval de scholen, die altijd en eeuwig de dupe zijn van de fouten van de NS. De macht van de groten maakt de kleintjes machteloos. Ik wens u allen toch weer een fijne en zonnige dag met een lach

Geen opmerkingen:

Een reactie posten