maandag 17 februari 2014

Zwerfkatten komen alleen daar waar ze een goede energie voelen


Het is maandag 17-02-2014.Op dit moment komt er weinig van schrijven. Dankzij de Tia, die vorige week woensdag ineens ontstond, is het of er een soort van wolk hangt in mijn hoofd. Dus maar wat verhalen uit de box gehaald, die wel al waren geschreven, maar nog niet geplaatst.
Deze zin kreeg ik enige tijd geleden te horen, toen ik vertelde dat er 3 zwerfkatten in mijn tuin kwamen. Eigenlijk kon ik er niets mee, maar vorige winter met die kou, toen was het er nog maar één, besloot ik hem eten te geven. Hij is al oud en inmiddels zo vertrouwd dat hij in mijn serre op de krabpaal ligt te slapen en zich zelfs niet meer terugtrekt als ik de serre in loop. Integendeel, mag hem zelfs aaien. Nummer 2 en 3 kwamen deze zomer aanlopen, op straat gegooid wegens vakantie, denk ik en voelen zich hier helemaal op hun gemak. Van een klein zakje eten naar inmiddels een tien kilo zak is wel een groot verschil geworden. Was het daarbij nu maar gebleven? Nee, de dames en heren moeten het zo nodig rond lopen te vertellen en tot mijn grote schrik ontdekte ik vanmorgen nummer 4, wegvluchtend bij de etensbak van gisteren. Nog helemaal schuw. Helaas dus, weer een mee-eter erbij.

Binnenkomend lees ik de tekst van de omraam en wordt daardoor herinnerd aan de uitspraak dat mijn huis een goede energie uitstraalt. Het klopt. Mijn huis voelt harmonisch aan, straalt licht uit en de sfeer is zo vredig, dat ik mezelf er in zonnen kan. Zo voel ik zelf ook aan. Blij en gelukkig. Heel lang is dat totaal anders geweest, maar nu is er al enige tijd geluksgevoel en vrede met wie ik ben, ook al luister ik zelden naar muziek. Kan me er niet goed bij concentreren. Wordt er soms zelfs kregelig van, terwijl de omraam zegt dat ik er beter van zou moeten worden. Maar ja mijn muziek haalde ik op de dansvloer 3x per week. Echter sinds de rechtervoet zo pijnlijk is geworden dat ik er nog geen kilometer op kan lopen, mis ik dat stukje. Het heeft ook zijn voordelen. Blijf zonder moeite thuis, heb kaartavondjes met een vriendin, eten samen en leren elkaar nog beter kennen, dan tijdens de eerste klik die er driekwart jaar geleden al was, tijdens de eerste blik. Zien we elkaar niet, Skypen we. Zij danst meestal rock en rol en ik de andere dansen en geen rock en rol. Gaat me te snel. Terwijl de Belgische Boogie wel weer leuk is, zolang dat rustig gaat. Drie weken niet dansen, vroeger werd ik al ongelukkig als ik er aan dacht. Nu is er rust, geen gevoel van eenzaamheid meer. Ik heb zoveel lieve vrienden om me heen
Dagtekst van zaterdag 1 februari 2014
"De sfeer waarin mensen leven draagt veel bij aan het naar boven brengen van hun goede of slechte kanten. Span je daarom zoveel mogelijk in om mensen te ontmoeten en bijeenkomsten bij te wonen waar een sfeer van vrede, harmonie en licht van uitgaat. In het begin ondervind je daar niet zo lang de heilzame invloeden van, maar door aan je hogere natuur, al is het slechts voor enkele ogenblikken, de voorwaarden te geven om zich te ontplooien, leg je je lagere natuur het zwijgen op, en dat zal telkens opnieuw een overwinning zijn die je op haar hebt behaald. Span je ook in om deze harmonieuze sfeer te creëren door naar muziek te luisteren bijvoorbeeld, want klanken die door instrumenten of door stemmen worden voortgebracht hebben een heel grote invloed. Er bestaat sublieme muziek die de zielen naar
duizelingwekkende hoogten projecteert, waar zij verlicht, gezuiverd, geheiligd van terugkeren. Ga hiernaar op zoek en probeer je ervan te doordringen Door deze ervaringen steeds te herhalen zal je hogere natuur de bovenhand en de leiding over je leven krijgen. "
Omraam Mikhaël Aïvanhov
 

 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten