vrijdag 31 januari 2014

Het Licht


Wat een geweldige tekst en wijsheid komt er weer uit de dagtekst van vandaag. Dan mag je hopen dat we zelf dit licht iedere dag een beetje meer mogen uitstralen om er anderen weer mee te verwarmen. Misschien ben ik een klein beetje op weg. Mocht het niet zo zijn dan moet ik er nog harder aan gaan werken. Dus ga ik van het laatste uit, dan valt het altijd nog mee en heel misschien straal ik dan toch zo'n klein straaltje de wereld in, wie weet.

Dagtekst van vrijdag 31 januari 2014
"Wanneer je in aanwezigheid van bepaalde mensen bent, de uitdrukking van hun gezicht en hun blik ziet en voelt wat er allemaal van hen uitgaat, komt onmiddellijk het woord licht bij
je op. Alsof zij in hun hart, in hun ziel, in staat zijn om een ontastbare materie te distilleren en dit daarna onder vorm van licht uit te zenden. Of anders gezegd, alsof zij iets van het diffuse licht in de ruimte opgevangen en in zichzelf gecondenseerd hebben. Hun hele lichaam lijkt te bestaan uit een doorschijnend licht waarin een vlam brandt. Voor velen blijft dit licht een groot mysterie, omdat zij niet weten dat dit het resultaat is van heel reële innerlijke processen: de wijze, de ingewijde, heeft dit verkregen door een werk van ieder moment. Uit elke gedachte, elk verlangen, elk gevoel en elke daad die hij meer onbaatzuchtig, meer genereus en zuiverder maakt, puurt hij een uiterst kleine hoeveelheid licht. In de heilige boeken staat geschreven dat de menselijke ziel het vermogen heeft om de hemelen te bewegen. Inderdaad, de ziel kan de hemelen bewegen, maar enkel door haar verlangen om het licht te verkrijgen. Indien zij bij de Heer zelf, die licht is, aandringt, eist, smeekt, kan Hij haar dit niet weigeren."
Omraam Mikhaël Aïvanhov

Geen opmerkingen:

Een reactie posten