zondag 17 juli 2016

Vogels van allerlei pluimages


2017-07-16. Wat een prachtige datum vandaag met twee zevens er in. De zevende dag is de rustdag. Vandaag is het zondag, rustdag. Geweldig. Bij een onmogelijk klein lampje, zit ik mijn voortent mijn verhaal te schrijven, omgeven door allerlei soorten muggen die me graag lek willen prikken. Ze zoemen om mijn hoofd. Af en toe mep ik ergens in de lucht, waar ze me vrolijk uit zitten te lachen. Mis poes, roepen ze me toe en geven nog eens een extra zoemmm geluid toe.

Vandaag 60 km. gefietst. De engelen namen weer het heft in handen en ik liet me leiden. Wel  gek ik dat ik af en toe ook een rondje reed, wat net weer een aparte foto opleverde. Uiteindelijk kom ik toch in Laren en Markelo terecht, twee kleine plaatsen met een vriendelijke uitstraling. Onderweg ontmoet ik zwaluwen die gezellig zitten te kwetteren in de verte, parelhoenders, een kalkoen en een pauw, waarvan de veren helemaal in de vernieling liggen. Heel zielig. Ze komt zelfs niet overeind wanneer ik dichterbij kom om te fotograferen. Misschien door een vos aangevallen? Wie weet wat er is gebeurd. Ergens ver in het veld zie ik wulpen lopen. In de wei ernaast vieren de kraaien hun feestje. Het veld ziet er zwart van. Ook elke paal is bezet. De voorste kraai zit op de uitkijkpost en ergens in het midden zit de kapitein die zijn bevelen uitschreeuwt naar de rest. Ze vliegen op en neer, omhoog, omlaag en alle kanten uit, tot ze weer een moment van rust zoeken.

Op de camping gekomen ontdek ik in het wuivend riet eerst 2 rode insecten die met elkaar aan het paren zijn. Op de eerste foto zie ik linksonder nog een dier. Het lijkt een wesp of is het nu een cocon, ik kom er niet uit. In werkelijkheid had ik het onderste dier niet gezien, zo was ik geconcentreerd op de rode beestjes, waar inmiddels nog een derde bij kwam om aan het feestje deel te nemen. Een koe in de wei staat zijn baard af te likken, terwijl zijn eigen schaduw op zijn flank is te zien. Musjes zijn aan het vergaderen op een grote boomstronk. Als laatste staat een vrouwtjesmerel recht voor mijn voortent nieuwsgierig te kijken wat ik aan het doen ben. Ze pronkt met haar prachtige glanzende veren in de zon.

Gisteravond ben ik nog naar Hengelo geweest. Ik zou daar een klein oventje ophalen voor in de caravan, via Marktplaats gekocht. Lekker om wat ovengerechtjes in op te warmen. Ik kwam terecht bij Herman, een computerspecialist. Hij heeft gelijk een nieuw programma op mijn computer gezet omdat ik geen cd’s meer kon branden. Heel attent. Kreeg vandaag nog een leuke excuusbrief van hem dat hij vergeten was om wat te drinken aan te bieden. Geen probleem Herman, je hebt me fantastisch geholpen, Bedankt hiervoor.

Een heerlijke dag is het weer geweest met veel zon, mooie luchten en wolkenvelden die elkaar afwisselden en vooral veel vogels die zich vandaag weer lieten zien. Soms is mijn lens te klein om ze helder en scherp te krijgen, maar ook dat is geen probleem. Die gooien we gewoon weg. De luxe van onze tijd.Geen opmerkingen:

Een reactie posten