maandag 21 december 2015

Kerstgedicht en kerstverhaal

Hardheid van ons hart
 Hardt van hart zijn doet pijn
Je luistert niet naar je gevoel
komt nooit bij het doel
waarvoor je op aarde bent gekomen
Leef je dromen
al lijken ze niet altijd wat ze zijn
Het doet geen pijn
wanneer jij je gevoel gaat volgen
Dromen waar gaat maken
om je hoogste gevoel aan te raken

Hardheid van ons hart
verlaat negatieve gedachten
gebruik je hoogste krachten
in positieve zin
God stuurt ons zijn Liefde
laat wonderen gebeuren
Vertel dankbaar door
in geuren en kleuren
wat jou is overkomen
Nee, het waren geen dromen

‘God’ maakt jouw werkelijkheid waar
het mooiste leven
Vol “liefde”
staat nu voor je klaar.


De kerstgedachte en ‘Liefde’ voor elkaar

Ieder jaar worden er weer goede voornemens geuit, die al snel verwateren in het nieuwe jaar. Stoppen met roken, afvallen of andere voor ons belangrijke zaken. Echter een heel simpel voornemen wordt meestal vergeten of komt ergens op de laatste plaats op het lijstje voornemens te staan. Het woordje “LIEFDE’. Maar wat houdt liefde nu eigenlijk in, zoals God en Jezus dit zagen. Omdat ik dit ook niet precies kon beschrijven ben ik dit eens begonnen met de Bijbel te lezen. Er zijn teksten waar ik diep van onder de indruk ben wanneer ik lees hoeveel liefde Jezus uitstraalt dat ik bij mezelf denk: ‘jeetje….., wat moet ik nog veel leren’. Want ook ik vergeet het woordje ‘liefde’ op momenten wanneer er onrecht is in mijn ogen en kan dan best scherp zijn. Voor mezelf is er dan rust, terwijl er bij de ander onrust is. Soms is dat even nodig om de lucht op te klaren. Toch weet ik dat er momenten in mijn leven waren dat dingen anders had gekund, wanneer ik iets anders had gereageerd. Natuurlijk zeg je achteraf dan sorry, maar dat neemt de pijn niet weg die ik veroorzaakte op het moment dat het woordje ‘liefde’ even uit mijn hoofd was verdwenen.

In deze tijd lijkt het alsof we steeds onverdraagzamer worden en vooral een korst van hardheid om ons hart leggen. We zijn overvallen door duizenden vluchtelingen. De meesten zijn echt in nood en hebben hard hulp nodig. Anderen komen met slechte bedoelingen om angst, onrust en verdriet te zaaien. Hoe kunnen mensen ‘liefde’ geven terwijl er angst is en gebrek aan vertrouwen? Wij zelf door onze regering gekort worden op alle fronten of erger ontslagen, terwijl deze mensen geholpen worden, vraagt u zich misschien af? Alleen al door het stellen van deze vraag of mijn af en toe scherpe pen, waarmee ik op Faceboek en andere media reacties en verhalen schrijf, maakt dat ik mezelf ook beticht van hardheid van mijn hart. Ik vraag me af hoe het geweest zou zijn wanneer ik die vluchteling was geweest? Had ik dan op bedjes gedropt willen worden in een sporthal? Moest ik me dan wassen in het openbaar zonder enige privacy, of erger op smerige toiletten zitten. Ook ik heb momenten gehad, er over geschreven, dat ik dacht van hoe kun je je zo misdragen door eten te weigeren of in opstand te komen. Je bent hier te gast. Echter, terwijl ik hier zo zit te schrijven bedenk ik: ‘het zijn mensen die alles verloren hebben, zelfs familie en vrienden’. Het voelt heel dubbel allemaal. God en Jezus vragen ons om liefde te geven aan de ander, maar kan ik dat genoeg opbrengen tegen al die mensen die hierheen zijn gevlucht? Ik ben heel eerlijk, ik weet het niet. Het is al moeilijk om in gezinnen vrede en liefde onderling vast te houden. Misschien maak ik het voornemen wel te groot en mag ik dus beginnen met ‘LIEFDE’ te sturen naar mijn eigen omgeving. Mijn kinderen en kleinkinderen. Liefde en gebeden mee te geven aan mijn oudste kleinzoon die op avontuur gaat in Australië. Liefde geven aan mijn familie, mijn vrienden en vele kennissen. En aan alle mensen die deze wens ontvangen. Liefde en vriendschap, stuur ik dus nu naar allen om me heen. En kracht om uw voornemens en wensen waar te maken.

En mag ik dan aan u allen vragen om kerstavond, samen met mij een lichtje te sturen naar al die vluchtelingen en mensen in nood op aarde. Een lichtje vol “Liefde”, zoals God en Jezus het hebben bedoeld. Misschien is dat lichtje al voldoende om een begin te maken voor vrede op aarde en liefde in ons hart, zodat de harde korst om ons hart verdwijnt. ‘LIEFDE’ een nieuwe korst vormt en ons hart zich opent voor iedereen. Maus

Op de nieuwe website http://maussturmer.nl, is het mogelijk om weer kaarsjes te branden of  een wens in te sturen op: ’Brand een kaarsje”, Kerstkaarsje, ‘Doe een wens’ of een brief aan God te schrijven op, ‘God, ik vraag U’.

De nieuwe website is nog in opbouw wat betreft foto’s en gedichten, wat heel veel tijd en werk kost. In de loop van komende maanden hoop ik dit klaar te krijgen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten